Průmyslová zóna Královský vrch oceněna

2. 11. 2005: Průmyslová zóna Královský vrch v Kadani, jejíž budování zajišťuje společnost ELTODO EG, a.s., prostřednictvím své dceřiné společnosti SIR (Společnost investičního rozvoje, a.s.), uspěla v soutěži „Průmyslová zóna roku“. V kategorii „Průmyslová zóna s největším ekonomickým přínosem“ získala druhé místo. Ocenění „Průmyslová zóna roku“, které bylo letos vyhlašováno již popáté, uděluje pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu agentura
CzechInvest ve spolupráci se Sdružením pro zahraniční investice (AFI) a
partnery projektu „Partnerství pro podporu přímých zahraničních investic v
České republice“.

Průmyslová zóna Královský vrch představuje jednu z developerských aktivit společnosti Eltodo, která se této oblasti chce věnovat systematicky a dlouhodobě. „Vnímáme developerské projekty jako perspektivní oblast, která dále rozšiřuje portfolio aktivit skupiny Eltodo,“ vysvětluje Ing Jindřich Hess, generální ředitel Eltodo EG. „K prvním projektům, do kterých se v této oblasti pouštíme, je vedle budování průmyslové zóny u Kadaně také chystaná renovace karlovarského Národního domu včetně přístavby obchodního centra,“ doplňuje Ing. Hess.

Kadaňská průmyslová zóna Královský vrch pomáhá Ústeckému kraji přitáhnout investice a vytvořit tolik potřebná pracovní místa. Investoři na ní oceňují vedle kvalitního zázemí především strategickou polohu v blízkosti Německa a tedy snadný přístup na západoevropské trhy. Jedním z hlavních investorů je v současné době japonská společnost Kyocera, která se zabývá výrobou solárních panelů. Na Královském vrchu se však rozhodly investovat i švédská společnost Arla Plast, jeden z největších evropských výrobců dutinkových polykarbonátových desek, nebo společnost Donaldson Industrial CR, která bude v Kadani vyrábět filtrační zařízení. Jen tyto dvě společnosti přitom plánují ve svých provozech zaměstnat kolem 140 lidí.

Skupina společností ELTODO patří již více než třináct let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým společnostem s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy a veřejného osvětlení. Konsolidovaný obrat skupiny Eltodo činil v roce 2004 2,1 miliardy korun a zisk před zdaněním 167 milionů korun. Skupina zaměstnává přes 900 lidí. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti Eltodo EG, Eltodo-Citelum a Eltodo dopravní systémy.

Dr. Jan Rafaj, provozní ředitel Eltodo EG a tiskový mluvčí, tel.: 261 343 748