Skupina Eltodo a Grupo Indal společně na trzích střední a východní Evropy

Praha, 9. 5. 2005: Smlouvu o spolupráci na trzích ČR, Polska Maďarska, Bulharska, Rumunska, Ruska, Ukrajiny a Moldávie podepsali dnes prezident skupiny Eltodo Libor Hájek a prezident španělské společnosti Grupo Indal Sebastián Arias. Dohoda se týká koordinovaného postupu při prodeji technického osvětlení včetně pouličních a tunelových světelných systémů. Součástí smlouvy je i dohoda, že Eltodo bude montovat technická svítidla INDALUX, která budou obě společnosti nabízet svým zákazníkům. Pokud se spolupráce osvědčí, počítají oba partneři se založením společného podniku.

Dohoda je vysoce výhodná pro obě strany. Společnost Eltodo-Citelum svojí činností zasahuje velkou část trhu – zajišťuje správu veřejného osvětlení ve více než dvou stech městech a obcích v České republice, Eltodo naopak bude moci svým zákazníkům nabízet svítidla na vysoké technické, kvalitativní a estetické úrovni. Eltodo očekává, že výše prodejů pouličního a tunelového osvětlení se díky nové řadě svítidel INDALUX ztrojnásobí a dosáhne zhruba čtvrt miliardy korun.

Grupo Indal je španělskýprůmyslový holding, který zaujímá vedoucí postavení na evropském trhu technického osvětlení. Společnosti ze skupiny Grupo Indal jsou aktivní ve 45 zemích světa, vytvářejí konsolidovaný obrat přes tři miliardy korun ročně a zaměstnávají přes 600 lidí. Produkty Grupo Indal se prodávají pod třemi různými značkami. Jsou to: Indalux, Sluz a 3e international.

Skupina Eltodo patří již více než třináct let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým společnostem s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy a veřejného osvětlení. Konsolidovaný obrat skupiny Eltodo činil v roce 2003 2,11 miliardy korun a čistý zisk 189 milionů korun. Skupina zaměstnává přes 900 lidí. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti Eltodo EG, Eltodo-Citelum a Eltodo dopravní systémy.

Dr. Jan Rafaj, provozní ředitel Eltodo EG a tiskový mluvčí, tel.: 261 343 748
Bedřich Quadrát, ředitel Indal C&EE s.r.o., tel.: 724 341 340