Eltodo koupí společnost Vegacom

Praha, 20. 11.  2007: Včera byla podepsána dohoda, na základě které skupina Eltodo koupí od společnosti Antsia Limited, patřící do skupiny PPF Investments, společnost Vegacom, a.s. Začleněním společnosti Vegacom stoupne obrat skupiny Eltodo ze 3 na 5,2 miliardy korun.
Společnost Vegacom patří mezi nejvýznamnější české dodavatele komplexních služeb na trhu informačních a komunikačních technologií. Jejím nákupem skupina Eltodo rozšíří svoji nabídku služeb zejména v oblasti telekomunikačních a slaboproudých technologií.
„Nákupem Vegacomu posílíme svoji pozici generálního dodavatele technologií a budeme schopni nejen získat i ty největší a komplexní zakázky, ale především jich realizovat několik současně,“ řekl k nákupu Vegacomu Libor Hájek, prezident skupiny Eltodo.
Jako generální dodavatel technologií se Eltodo podílelo například na výstavbě tunelu Sitina v Bratislavě a v současné době je komplexním dodavatelem technologií pro dva tunely na pražském silničním okruhu Vestec – Lahovice a Lahovice – Slivenec (stavby 513 a 514).
Spolu s mateřskou společností Vegacom, a.s., kupuje Eltodo i její dceřiné společnosti TELEMONT Slovensko a.s. (Slovenská republika), Vegacom Slovakia, a.s. (Slovenská republika) a Mediumstroj (Ruská federace).
Dohodu o spojení obou skupin musí ještě schválit Úřad pro hospodářskou soutěž ČR a Protimonopolný úrad Slovenské republiky.
Skupina Eltodo – před nákupem společnosti Vegacom
Skupina společností Eltodo, kterou zastřešuje mateřská společnost Eltodo a.s., patří již šestnáct let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy a veřejného osvětlení. Obrat společností skupiny Eltodo v roce 2006 přesáhl 3 mld. Kč. Skupina zaměstnává více než 900 lidí. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti Eltodo EG, a.s., Eltodo-Citelum, s.r.o., a Eltodo dopravní systémy s.r.o.
Společnost Vegacom
Společnost Vegacom a.s. patří mezi nejvýznamnější dodavatele komplexních služeb na trhu informačních a komunikačních technologií v tuzemsku i zahraničí. Poskytuje ucelená řešení od zpracování projektu, přes jeho realizaci až po následný servis. Zaměřuje se na bezpečnostní a komunikační technologie, telekomunikační systémy a sítě a řešení v oblasti IT.
Jan Rafaj, tiskový mluvčí skupiny ELTODO
E-mail: rafajj@eltodo.cz