Eltodo se bude podílet na rekonstrukci Elektrárny Tušimice 2

Praha, 7. 11. 2007: Společnost Eltodo EG dnes podepsala smlouvu, na jejímž základě se bude podílet na rekonstrukci Elektrárny Tušimice 2 patřící společnosti ČEZ.
Eltodo dodá většinu slabo a silnoproudých rozvodů pro stavební část elektrárny, kam patří například kotelna, rozvodna velmi vysokého napětí nebo chemická úpravna vody. Zakázka bude realizována v letech 2007 až 2010 a její hodnota činí cca 200 milionů korun.
Účast na obnově tušimické elektrárny zásadním způsobem zvyšuje šance Eltoda účastnit se i na dalších investičních záměrů ČEZ na tepelných elektrárnách. Jedná se zejména o obnovu Elektrárny Prunéřov 2 a výstavbu nového zdroje v Ledvicích.

Elektrárna Tušimice 2 je první z tepelných elektráren ČEZ, u které bude zahájena kompletní obnova. Celá její současná kapacita 4×200 MW bude nahrazena novou technologií s životností 25 let. Nová elektrárna bude vybavena moderními kotli, její čistá účinnost se tak zvýší na 38 %.

Skupina ELTODO
Skupina společností Eltodo, kterou zastřešuje mateřská společnost Eltodo EG, a.s., patří již šestnáct let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy a veřejného osvětlení. Obrat společností skupiny Eltodo v roce 2006 přesáhl 3 mld. Kč. Skupina zaměstnává více než 900 lidí. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti Eltodo EG, a.s., Eltodo-Citelum, s.r.o., a Eltodo dopravní systémy s.r.o.
Jan Rafaj, tiskový mluvčí skupiny ELTODO
E-mail: rafajj@eltodo.cz