Eltodo zavede plynové osvětlení na Ovocném trhu a v Karlově ulici

Praha, 15. října 2007: Společnost ELTODO EG, a.s., dnes zahájila práce na další etapě zavádění plynového osvětlení do historického centra Prahy. V rámci této etapy budou plynové lucerny instalovány na Ovocném trhu a v Karlově ulici.

Na Ovocném trhu bude postaveno 28 stožárů a instalováno celkem 58 historizujících luceren. Práce tam mají být ukončeny podle přání zadavatele, kterým je Hlavní město Praha, už v průběhu listopadu, tak aby na ploše náměstí mohlo být v předvánoční době postaveno tradiční ledové kluziště.

V Karlově ulici postaví Eltodo celkem 7 stožárů, ulici vedoucí ke Karlovu mostu bude osvětlovat 43 luceren. Většina z nich bude umístěna na budovách, proto je počet budovaných stožárů relativně nízký. Práce budou probíhat tak, aby jedna z nejživějších ulic pražského centra byla v každém okamžiku průchozí a zůstal zachován přístup do obchodů, hotelů a restaurací.

Návrat plynového osvětlení do centra města začal z iniciativy pražského magistrátu už v roce 2002, kdy byla plynem osvětlena ulice Michalská. Po ní následovaly další lokality v centru (Vejvodova, Melantrichova, Uhelný trh, Celetná). O plynových lucernách se uvažuje také v souvislosti s osvětlením rekonstruovaného Karlova mostu.

Veřejnou zakázku na projekt plynového osvětlení na Ovocném trhu a v Karlově ulici získala společnost Eltodo v otevřeném zadávacím řízení.

Jan Rafaj
tiskový mluvčí skupiny ELTODO