Novým ředitelem ELTODO OSVETLENIE je Ing. Tomáš Šimko

Praha, 14. října 2010:S platností od 1.8.2010 se stal novým ředitelem společnosti ELTODO OSVETLENIE, s.r.o. Ing. Tomáš Šimko. Předcházející ředitel, Ing. Pavel Sněhota, se stal ředitelem české skupiny Eltodo pro Slovensko.

Společnost ELTODO OSVETLENIE se zabývá poskytováním kompletních služeb v oblasti veřejného, ale i průmyslového a slavnostního osvětlení a jeho přenesenou správou a servisem. Jejím největším zákazníkem je město Košice, dále jsou to například města Zvolen, Dubnica nad Váhom, Považská Bystrica, Medzilaborce a celá řada dalších.

„Svoji činnost zahájilo ELTODO OSVETLENIE na Východním Slovensku a postupně expanduje do dalších regionů. Nejvíce se nyní zaměříme na Střední Slovensko,“ říká k cílům společnosti Tomáš Šimko a dodává: „Města a obce vědí, že díky přenesené správě veřejného osvětlení mohou ušetřit a zároveň svoje veřejné osvětlení modernizovat. Příležitostí pro další růst naší společnosti je proto hodně.“

Kromě měst a obcí se ELTODO OSVETLENIE zaměřuje i na developerské projekty, kde zajišťuje kromě výstavby veřejného osvětlení i budování nízkonapěťových elektrických sítí. Nejvýznamnějším projektem tohoto typu, pro který společnost tyto práce dodává, je Nákupno-zábavné centrum Aupark Košice.

Ing. Tomáš Šimko před nástupem ELTODO OSVETLENIE působil ve francouzské skupině Saint-Gobain, konkrétně v Saint-Gobain PAM, která je největším světovým výrobcem a inovátorem kompletních trubních systémů pro vodovody a kanalizace.  V rámci skupiny Saint-Gobain působil v oblasti Východní Evropy, převážně na Balkáně a poté i na Slovensku, kde do poloviny roku 2010 působil na pozici ředitele a jednatele společnosti Saint-Gobain PAM.

Společnost ELTODO OSVETLENIE je součástí skupiny ELTODO, která patří v České republice k nejvýznamnějším elektrotechnickým firmám, v oblastech řízení dopravy, tunelových technologií a veřejného osvětlení je vedoucí firmou na trhu. Na Slovensku realizovala významné dodávky technologických celků např. pro bratislavský tunel Sitina.

Skupina společností ELTODO, kterou zastřešuje mateřská společnost ELTODO EG, a.s., patří již devatenáct let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým společnostem s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy, veřejného osvětlení a telekomunikací. Tržní obrat společností skupiny ELTODO v roce 2009 přesáhl 3,6 mld. Kč. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti ELTODO EG, a.s., ELTODO -CITELUM, s.r.o., ELTODO dopravní systémy s.r.o. a společnost Vegacom, a.s.

Kontakty:Jan Rafaj, tiskový mluvčí skupiny ELTODO

Tel.: + 420 261 343 748, E-mail: rafajj@eltodo.cz