Eltodo koupilo konsorcium J&T a Natland Group

Praha, 15. 11. 2011: Akcionáři skupiny Eltodo dnes rozhodli o vítězi výběrového řízení na prodej skupiny. Stalo se jím konsorcium firem J&T a Natland Group. Cena transakce nebude zveřejněna. Výběrové řízení probíhalo od května tohoto roku a účastnilo se ho více zájemců, z nichž do finále postoupili tři, a to francouzský koncern VINCI, skupina manažerů kolem PPF a česko-slovenské konsorcium J&T / Natland Group.

Prezident skupiny Eltodo a hlavní akcionář Ing. Libor Hájek k výběru prohlásil: „Ve finále rozhodla komplexnost nabídky a jasné vize dalšího rozvoje skupiny ELTODO. Vybrali jsme silného partnera, který významně zvýší finanční sílu skupiny Eltodo a který zajistí její další organický i akviziční rozvoj. Předpokládáme, že s podporou nového vlastníka posílí Eltodo svoji pozici na českém a slovenském trhu a bude expandovat na další trhy ve středoevropském regionu.“

Dosavadní prezident skupiny Libor Hájek bude v Eltodu působit i nadále.

„Eltodo je významným hráčem na středoevropském trhu s potenciálem dalšího růstu ve všech segmentech, ve kterých působí, od inteligentních dopravních systémů po energetiku. Jsme přesvědčeni, že naše partnerství umožní tento potenciál naplnit,“ dodal k transakci Pavel Pražák, ze skupiny Natland Group.

Skupina společností Eltodo, kterou zastřešuje mateřská společnost ELTODO EG, a.s., patří již dvacet let k nejvýznamnějším českým elektrotechnickým společnostem s rozsáhlým polem působnosti. Je moderní inženýrskou, výrobně-montážní a dodavatelskou organizací, která se zaměřuje především na segmenty energetiky, průmyslu, dopravy, veřejného osvětlení a telekomunikací. Tržní obrat společností skupiny ELTODO v roce 2010 přesáhl 4 mld. Kč. Největší podíl na obratu skupiny mají společnosti ELTODO EG, a.s., ELTODO -CITELUM, s.r.o., ELTODO dopravní systémy s.r.o. a společnost Vegacom, a.s.

J&T
Skupina J&T se zaměřuje na poskytování komplexních služeb spojených s privátním bankovnictvím, správou majetku privátních klientů a institucí, investičním bankovnictvím a projektovým financováním. Své služby rozvíjí především na trzích České republiky, Slovenska a Ruské federace.

NATLAND Group
Investiční a finanční skupina NATLAND Group se od roku 2001 zabývá poskytováním finančních služeb a investicemi v oblasti private equity a real estate.

Skupina investuje zejména na trzích střední a východní Evropy do projektů se silným růstovým potenciálem.

Kontakt pro média:
Rostislav Starý