Jediným vlastníkem ELTODO se stal Libor Sadílek

Praha, 8. března 2016 – Jediným vlastníkem společnosti ELTODO, a. s., která má v ČR významné postavení například v dodávkách systémů pro řízení dopravy nebo technologií pro veřejné osvětlení, se stal Libor Sadílek, kterému dosud patřil poloviční podíl. Sadílek odkoupil zbývající akcie od zakladatele firmy Libora Hájka.

Včera se ELTODO také oficiálně rozloučilo s Liborem Hájkem a Zdeňkou Molnárovou, kteří již ukončili veškerá členství v exekutivních orgánech společnosti. Majetkovou změnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Spojení proběhlo v tzv. zjednodušeném řízení a rozhodnutí je již pravomocné.

Společnost ELTODO, která dnes patří mezi stovku nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem v České republice, byla založena v roce 1991.

Koncern momentálně působí nejen v České republice, ale i na Slovensku a jeho ambicí je cílit i do dalších zemí. Do škály činností, jimiž se zabývá, náleží například silno a slaboproudá elektrotechnika, energetické systémy, dopravní systémy, telekomunikace, řízení inteligentních budov, osvětlovací systémy a mnoho dalších oblastí.

V současnosti jménem společnosti jedná představenstvo ve složení: Mona Sandescu (předseda představenstva), Ladislav Beran (místopředseda představenstva) a Libor Povejšil (člen představenstva).